Företagsekonomiska institutionen
Mer information om oss finns på: Företagsekonomiska institutionen.

Ämne/ämnesbeskrivning

Företagsekonomi, inriktning finansiering

Arbetsuppgifter

Innehavaren ska utveckla och genomföra kurser på såväl grundläggande som avancerad nivå i finansiering, samt även institutionens uppdragsutbildning i Sverige och internationellt. I arbetsuppgifterna ingår även handledning av studenter på olika nivåer, kursutveckling, kursansvar och egen forskning.

Innehavaren förväntas även bidra till utvecklingen av finansieringsämnets forskningsanknytning, delta i institutionens interna arbete och ämnets pedagogiska utveckling. Undervisning sker i hög utsträckning på engelska.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som universitetslektor i företagsekonomi, inriktning finansiering är den som avlagt doktorsexamen i företagsekonomi, inriktning finansiell ekonomi eller har motsvarande vetenskaplig kompetens samt visat pedagogisk skicklighet.

Den pedagogiska skickligheten ska i normalfallet ha visats genom undervisning såväl på grundnivå som på avancerad nivå i finansiell ekonomi. Skickligheten ska vara väl dokumenterad på ett sätt som gör det möjligt att bedöma kvaliteten i den pedagogiska verksamheten.

Den sökande ska ha såväl förmåga att samarbeta som den förmåga och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Bedömningsgrunder

Vid tillsättningen kommer särskild och lika vikt att fästas vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet inom ämnesdisciplinen finansiell ekonomi.

Den pedagogiska skickligheten ska ha visats genom egen undervisning på grundnivå och avancerad nivå samt handledning, kursansvar och pedagogisk utveckling inom finansiell ekonomi.

Den vetenskapliga skickligheten ska ha visats genom internationella publiceringar inom finansiell ekonomi de senaste åtta åren, särskilt i tidskrifter rangordnade på nivå fyra enligt Academic Journal Guide från The Association of Business Schools (ABS).

Stor vikt fästs vid dokumenterad förmåga att samarbeta med arbetskamrater och kollegor.

Vikt fästs vid administrativ skicklighet samt vid förmågan att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning och utvecklingsarbete.

Vikt fästs även vid att framgångsrikt ha planerat och erhållit anslag för forskningsprojekt från externa finansiärer.

Meriterande är högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid, och tillträde sker enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningen inkluderar kompetens- och forskningstid enligt gällande villkorsavtal.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng och som inte heller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt ska genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Övriga upplysningar

Svenskspråkighet är inget krav vid tillsättningen, men sökanden ska vara beredd att inom ett par år vid behov kunna ta på sig administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter som förutsätter förståelse och bruk av svenska.

Fakulteten välkomnar ansökningar från kvinnor då flertalet lärare inom forskningsmiljön vid institutionen är män.

Fler än en sökande kan komma att anställas.

Vi erbjuder

Hos oss får du dynamiken i samspelet mellan högre utbildning och forskning som gör Stockholms universitet till en spännande och kreativ miljö. Du arbetar i en internationell miljö och får förmånliga villkor. Universitetet ligger beläget i Nationalstadsparken med goda förbindelser till city.

Stockholms universitet värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika rättigheter och möjligheter för alla.

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt, professor Fredrik Nordin, tfn 08-16 33 09, fredrik.nordin@sbs.su.se.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till handläggare Sandra Strandberg, tfn 08-16 26 09, sandra.strandberg@su.se.

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med universitetets anvisningar och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Vi ser gärna att din ansökan skrivs på engelska, då den kommer att granskas av internationella sakkunniga varvid engelska är arbetsspråket.

Läraranställningar: instruktioner och ansökningsmall
Universitetets anställningsordning, generella anvisningar och ansökningsmall på svenska finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SU FV-1953-24
Facklig företrädare
  • Saco-S, saco@saco.su.se
  • ST/OFR, st@st.su.se
  • Seko, seko@seko.su.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-08-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb