Stockholm Resilience Centre (SRC) är ett forskningscenter för resiliens och hållbar utveckling vid Stockholms universitet. Centret främjar den vetenskapliga förståelsen för komplexa, dynamiska samspel mellan människa och natur i biosfären; utbildar nästa generation av forskare och ledare inom hållbar utveckling; och samarbetar med förändringsaktörer som delar vår vision. Centret är ett gemensamt initiativ från Stockholms universitet och Beijerinstitutet för ekologisk ekonomi vid Kungliga Vetenskapsakademin. Sammantaget har SRC cirka 160 medarbetare.

Mer information om oss finns på: Stockholm Resilience Centre (SRC).

SwedBio är ett program som tillsammans med ett brett nätverk av partners arbetar för en hållbar och rättvis förvaltning av biologisk mångfald från lokal till global nivå. Sedan programmet grundades 2002 har SwedBio arbetat för att bidra till fattigdomsbekämpning, mänskliga rättigheter och ökad rättvisa, hållbara försörjningsmöjligheter och social-ekologiska system rika på biologisk mångfald som är motståndskraftiga mot olika typer av globala förändringar som klimatförändringar. Ett särskilt fokus för SwedBio och partners är att stödja ett fullständigt och effektivt deltagande av rättighetsinnehavare och deras egna organisationer i policyprocesser kring biologisk mångfald och hållbar utveckling. 

Arbetsuppgifter

  • Bidra tillsammans med kollegor till ekosystembaserade och resilienta metoder för att hantera förlust av biologisk mångfald, klimatförändringar och otrygg livsmedelsförsörjning i utvecklingsländer.
  • Delta i policy och hantera stöd till strategiska utvecklingsinitiativ i skärningspunkten mellan klimatförändringar, biologisk mångfald, livsmedelssystem och mänskliga rättigheter. Detta inkluderar att hantera förberedelse, dialog, övervakning, rapportering och annan administration, rapportering och huvudsaklig kommunikation med partners.
  • Samarbete med andra teammedlemmar i internationell policy- och metodutveckling relaterad till klimatförändringar, biologisk mångfald, livsmedelssystem och mänskliga rättigheter.
  • Tillsammans med kollegor stödja stärkandet av SwedBios interna processer för resursmobilisering, från förvärv, horizon scanning, donator screening, och säkerställa efterlevnad av givares krav, inklusive resultatrapportering och kommunikation.
  • Nätverka och utbyta kunskap med och ge råd till relevanta myndigheter, organisationer och andra aktörer i Sverige och internationellt, i enlighet med SwedBio-programmets mål.
  • Bidra till programaktiviteter och till teamet som helhet.

Kvalifikationer

Krav

  • Magisterexamen i globala studier, internationella relationer, landsbygdsutveckling eller motsvarande.
  • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav. Arbetskunskaper i svenska och kunskaper i ett annat FN-språk är en fördel.
  • God förståelse och arbetslivserfarenhet av relevans för ovanstående arbetsområden.
  • Erfarenhet av att bygga relationer med relevanta aktörer för SwedBios arbete med resursmobilisering.
  • God förståelse för EU / GEF / IKI / FN-systemets finansieringsmodaliteter
  • God förståelse för rättighetsperspektivet (Human Rights-Based Approach) och vikten av mänskliga rättigheter inom utvecklingsagendan är avgörande för framgången för denna position.
  • God förståelse för klimatförändringar och livsmedelssystem i förhållande till den internationella agendan för biologisk mångfald och den politiska sfär som är relaterad till dessa.

Meriterande

  • Erfarenhet av Sveriges arbete inom EU och FN-systemet är meriterande.
  • Erfarenhet från lokalt utvecklingssamarbete på plats är en stark tillgång.
  • Tidigare kunskap om det svenska policylandskapet för internationell utveckling och reformagendan är ett mervärde.

Personliga egenskaper

  • Utmärkt social kompetens, relationsbyggande och en stark förmåga att arbeta i team.
  • Självdrivande, initiativrik och motiverad. Mycket god kommunikationsförmåga.

Resebehov

  • Du kommer vid tillfällen att förväntas göra veckolånga internationella resor för partneruppföljning, ibland i utmanande miljöer. Dessutom kommer du att behöva resa inom Europa och utomlands för kortare uppdrag.

Om anställningen

Anställningen gäller tills vidare på heltid med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder

Hos oss får du dynamiken i samspelet mellan högre utbildning och forskning som gör Stockholms universitet till en spännande och kreativ miljö. Du arbetar i en internationell miljö och får förmånliga villkor. Universitetet ligger beläget i Nationalstadsparken med goda förbindelser till city.

Stockholms universitet värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika rättigheter och möjligheter för alla.

Kontakt

Ytterligare information om anställningen lämnas av SwedBios Direktör Henrik Brundin, tfn 0721-48 21 79, henrik.brundin@su.se, eller av SwedBios koordinator Sara Elfstrand, tfn 0734-60 48 84, sara.elfstrand@su.se, om information rörande programmet. 

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SU FV-2695-25
Facklig företrädare
  • ST/OFR, st@st.su.se
  • Saco-S, saco@saco.su.se
  • Seko, seko@seko.su.se
Publicerat 2025-07-03
Sista ansökningsdag 2025-07-10
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb