Institutionen för miljövetenskap är en av de större institutionerna inom naturvetenskapliga fakulteten. Institutionen består av fyra enheter med drygt 170 anställda forskare, lärare, doktorander och teknisk/administrativ personal från mer än 30 olika länder. Forskning och undervisning bedrivs inom miljökemi, atmosfärsvetenskap, biogeokemi och ekotoxikologi. Som medarbetare på institutionen för miljövetenskap blir du en del av en dynamisk miljö med forskning av högsta klass och med stark internationell prägel. Mer information om oss finns på: Institutionen för miljövetenskap.

Enheten för föroreningskemi består för närvarande av sju forskargrupper (Benskin, Cousins, MacLeod, Rahu, McLachlan, Posselt och Sobek). Fokusområden inkluderar förekomsten av samt föroreningars mönster i miljö och teknosfären. Områden av särskilt intresse inkluderar upptäckten av nya miljöfarliga ämnen, förståelse av fysiska, kemiska och biologiska vägar som dessa ämnen följer och utvecklingen av nya verktyg och tekniker för provtagning och analys. Vi eftersträvar att syntetisera vår vetenskapliga förståelse om dessa källor, transportvägar, transformation och bioackumulation av miljöfarliga ämnen till matematiska modeller som inspirerar nya vetenskapliga hypoteser och stödjer beslutsfattande inom miljöområdet.

För att stödja vår pågående forskning och upplärning av studenter på enheten för föroreningskemi letar vi ny efter en forskningsingenjör. Den utvalda kandidaten kommer att arbeta tillsammans med tre andra tillsvidareanställda tekniker vid enheten.

Arbetsuppgifter

  • Tillsammans med de andra laboratorieansvariga på enheten, utveckla och upprätthålla en säker arbetsmiljö på laboratoriet.
  • Stödja pågående forskning och mentorskap av unga forskare inom enheten. Detta kan komma att inkludera laboratorieinstruktioner som en del av kursen men även upplärning av nya forskare i god laboratoriepraktik. 
  • Stödja pågående forskning inom enheten, inklusive att samla fältprover såväl som laboratorieaktiviteter som extraktion och instrumentell analys av miljöprover.
  • Förbereda och förvalta riskutvärderingar för laboratorier i samarbete med studenter och postdoktorer.
  • Inköp och hantering av laboratoriematerial och utrustning (dvs lösningsmedel, engångsartiklar för laboratorierna, standarder och reagenser).
  • Felsökning och underhåll av utrustning inom instrumentanalys på våt-laboratoriet. Detta inkluderar olika typer av låg- och högresolutionsmasspektrometri kopplade till gas- eller vätskekromotografer. 
  • Förberedelse och organisering av kemiska standarder. 
  • Tvätt, torkning och bränning av glasutrustning.
  • Bidra till en god psykosocial arbetsmiljö med en god serviceorienterad inställning.

Kvalifikationer

  • Masterexamen med inriktning mot kemisk analys/analytisk kemi eller närliggande utbildning.
  • Teoretisk kunskap om, samt praktisk erfarenhet inom spåranalys av organiska föroreningsämnen med hjälp av vätskekromotografi och/eller gaskromotografi kopplad till masspektrografi.
  • Dokumenterad erfarenhet av pyrolys GC-MS, jonisk mobilitetsmasspektrometri och/eller Orbitrap masspektrometri är meriterande. 
  • Dokumenterad förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp.
  • Dokumenterad förmåga att ta initiativ och vara flexibel för att snabbt kunna byta arbetsuppgifter.
  • Stark organisatorisk och mellanmänsklig förmåga.
  • Förmåga att arbeta och kommunicera på engelska är ett krav. 

Om anställningen

Anställningen gäller tills vidare på heltid med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder

Hos oss får du dynamiken i samspelet mellan högre utbildning och forskning som gör Stockholms universitet till en spännande och kreativ miljö. Du arbetar i en internationell miljö och får förmånliga villkor. Universitetet ligger beläget i Nationalstadsparken med goda förbindelser till city.

Stockholms universitet värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika rättigheter och möjligheter för alla.

Kontakt

Ytterligare information lämnas av enhetschef, professor Jonathan Benskin, tfn 076-426 54 90, jon.benskin@aces.su.se.

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SU FV-1468-25
Facklig företrädare
  • ST/OFR, st@st.su.se
  • Saco-S, saco@saco.su.se
  • Seko, seko@seko.su.se
Publicerat 2025-04-15
Sista ansökningsdag 2025-05-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb